Motivation

Jag ska vara ärlig och säga att motivationen har varit varierande sista veckorna. Ena dagen är jag väldigt motiverade, mätt och nöjd hela dagen och har inga problem med att tacka nej till det som bjuds. Andra dagen är jag sötsugen hela tiden och låter mig ibland övertalas att äta något olämpligt.

 

Efter semesterresan hade jag problem med höften och en häl. Får fortfarande problem med hälen vissa dar, men det är bättre. Sen fick jag plötsligt jätteont i armen och kunde inte ens köra bil. Och sen förkyld. Dessutom har jag sovit dåligt sedan jag började jobba igen. Men nu är de flesta krämporna över och jag blev så peppad av att träffa PT:n. Ska träffa honom lite oftare nu i början för att hålla uppe motivationen. Sköter man träningen är det lättare att sköta kosten tycker jag.

 

Det här med att falla dit kan verkligen vara nedslående. Men har man mycket övervikt kommer det hända. Ingen äter perfekt i ett-två års tid utan minsta avsteg. Det gäller att hålla koll på målet. För om jag inte tar hand om mig med kost och träning får jag bara mer ont och sover ännu sämre (fy vad dåligt jag sover om jag äter kolhydrater!). Har man byggt upp en bra grund med kost och träning är det lättare att inte ge efter och hamna i den där jobbiga spiralen. Jag har tidigare skrivit att jag fallit dit ett par gånger på kort tid och det skapar negativa tankar om att jag aldrig kommer klara av att gå ner i vikt. Men jag KOMMER klara av det!

 

Igår var det väldigt skönt att få sätta en stjärna i kalendern kan jag säga. :)

RSS 2.0